Met Virtual Reality bepaal jij, de kijker, wat je wilt zien door in 360º om je heen te kijken.
Voor 360º opnames maken wij altijd gebruik van de laatste technologie – het is een nieuwe filmtechniek die nog volop in ontwikkeling is. Onze nieuwste camera neemt op in zeer hoge kwaliteit en ook nog eens stereoscopisch (3d – voor een dieptegevoel).
Bij schooling iemand al midden in het werkveld zetten, dat is wat je met VR-Trainingen doet. Je ziet échte scenarios, en wordt meteen aan het denken gezet. Want ja, van de praktijk leer je het best, maar met behulp van VR-Training breng je de praktijk naar de kijker toe. De impact van een keuze of handeling is zichtbaar, maar in tegenstelling tot in een échte situatie kun je stappen terug.
In een echte situatie geplaatst worden maakt indruk. In bovenstaande video zie je een aantal reacties van zorgprofessionals op een door ons ontwikkelde training.
VR video is wat ons betreft meer dan rondkijken alleen (bewegende Google Street View). Voeg een interactieve laag toe aan de film om je publiek écht omver te blazen. Met het gebruik van hotspots kijk je naar objecten voor meer informatie, voeg je 3d-modellen of andere content toe aan de ervaring.
De ultieme 360º beleving krijg je alleen wanneer je de film bekijkt met een Virtual Reality bril. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en beeldkwaliteit. Je kunt een VR bril zelfs gepersonaliseerd laten maken van karton of kiest voor een ‘premium’ bril in prachtige opvallende trainingskoffer.
Wat begon als een noodgreep in coronatijd, werd een effectieve manier om jonge mensen met techniek en technologie te laten kennismaken: VR-video. Voor Platform Techniek Salland bezochten we een groot aantal technische bedrijven in de regio en maakten rondleidingen met onze 360º-camera’s. Op deze manier creëerden we ontdekkingstochten langs snelle lasrobots, slimme stratenmakers, handige prefab-bouwers en flitsende LED-licht ontwerpers. De video’s werden bekeken door een groot aantal scholieren met een hart voor techniek.
De cijfers liegen er niet om. 1 op de 20 thuiswonende ouderen van 65 jaar of ouder krijgt ooit te maken met ouderenmishandeling. Als zorgprofessional kunnen je een groot verschil maken door niet weg te kijken, maar de signalen te herkennen en te handelen. Deze training biedt je de juiste tools om daarmee aan de slag te gaan.
De Achter de VR-deur training neemt je mee in een ‘echte situatie’ waarin je als professional steeds voor de keuze wordt gesteld: wat zie je? Wat ga je doen?
Onze werkzaamheden: concept en ontwikkeling tot eindproduct. Een samenwerking met Isala, Veilig Thuis IJsselland en het platform Geweld hoort nergens thuis.
Onze werkzaamheden: preproductie tot eindmontage
Opdrachtgever: Deventer Ziekenhuis
Waar patiënten in veel ziekenhuizen eerst gezien moeten worden op de radiologie en vervolgens een traditionele operatie moeten ondergaan, staan de radioloog, de chirurg en het OK-team samen aan de operatietafel van een hybride operatiekamer.
In de film krijg je een privé rondleiding in deze nieuwe operatiekamer en heb je de mogelijkheid om volledig om je heen te kijken. Gefilmd uit 1 camerastandpunt om rust in de clip te behouden en om de toch al indrukwekkende operatiekamer goed in je op te kunnen nemen. Tijdens de open dag van het Deventer Ziekenhuis kon het publiek (en personeel) in groepen plaatsnemen op krukjes en een VR bril opzetten voor de ultieme beleving.
Neem contact op met Coen,
hij is contactpersoon voor de ontwikkeling van VR producties.
Ha Coen,
wil je mij terugbellen?
We zijn makers van moderne media, gespecialiseerd in videoproductie, podcasts, animatie, virtual reality, livestreaming en e-learning. Gevestigd in Deventer, Overijssel, maar we werken in heel Nederland.
De Mannen Zonder Pak
Bergsingel 85
7411 CN Deventer
T 085 – 018 0188
E studio@dmzp.nl
KvK 82663181
Algemene Voorwaarden
Privacy statement